Μπάσκετ: «Διπλό» ψυχολογίας στο Αλεξάνδρειο ο Παναθηναϊκός

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 20:45
UPD:21:00
INTIME SPORTS/VILLA

Σε ένα ακόμη ματς ο Σίνγκλετον ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 16 πόντους, με 13 τελείωσε το ματς ο Ρίβερς και με 12 ο Μπουρούσης. Από τον Άρη ο Κάμινγκς σταμάτησε στους 17 πόντους, ενώ άλλους 14 πέτυχε ο Μπάκνερ.

A- A A+

Μετά από δύο ήττες στην Euroleague, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες καθώς επιβλήθηκε με 71-59 του Άρη στο Αλεξάνδρειο στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής της Α1.

Η κυριαρχία των παικτών του Πασκουάλ στα ριμπάουντ (46 έναντι 28) και η πολύ καλή άμυνα που έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ήταν τα «κλειδιά» της νίκης των «πρασίνων», που ήταν η 6η στο πρωτάθλημα. Η επιτυχία του «τριφυλλιού» σε μία από τις πιο «καυτές» έδρες του πρωταθλήματος αναμένεται να βοηθήσει περισσότερο ψυχολογικά τους παίκτες ενόψει του δύσκολου αγώνα που ακολουθεί την Παρασκευή με τη Νταρουσάφακα στον κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου η νίκη είναι μονόδρομος για την αθηναϊκή ομάδα.

Σε ένα ακόμη ματς ο Σίνγκλετον ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 16 πόντους, με 13 τελείωσε το ματς ο Ρίβερς και με 12 ο Μπουρούσης. Από τον Άρη ο Κάμινγκς σταμάτησε στους 17 πόντους, ενώ άλλους 14 πέτυχε ο Μπάκνερ.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι-χέρι» στο πρώτο 10λεπτο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το προβάδισμα με 17-14 στο τέλος της περιόδου. Με... όπλο την καλή άμυνα στη συνέχεια και την ευστοχία των παικτών του έξω από τα 6.75 (τρία στα τρία ο Ρίβερς) και συνολικά 7/14 η ομάδα του Πασκουάλ πήρε διαφορά 10 πόντων (36-26) για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με το «τριφύλλι» στο +8 (28-36) χάρις στο φόλοου του Κάμινγκς στην εκπνοή.

Με... σεμιναριακή άμυνα στα πρώτα 5 λεπτά της 3ης περιόδου και σωστές επιλογές στην επίθεση ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ακόμη και με 15 πόντους (47-32), με τους γηπεδούχους να τα έχουν χαμένα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έσφθιξε την άμυνά της στη συνέχεια και σε συνδυασμό με την αστοχία των «πρασίνων» κάτω από το καλάθι έκανε σερί 7-0 και κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (39-47).

Παρά το γεγονός ότι με τέσσερις βολές του Σίνγκλετον ο Παναθηναϊκός ξέφυγε και πάλι με 51-39, οι Θεσσαλονικείς με μεγάλα καλάθια του Κάμινγκς κατάφεραν να μειώσουν ακόμη περισσότερο 45-51 και να μετατρέψουν ξανά το παιχνίδι σε ντέρμπι στην τελευταία περίοδο.

Η αντεπίθεση των «κιτρίνων» συνεχίστηκε και με το πρώτο καλάθι του Γιάνκοβιτς περίπου 8 λεπτά πριν το τέλος η διαφορά κατέβηκε στη μικρότερη τιμή της (50-51). Οι «πράσινοι», όμως, με «αιχμή του δόρατος» τον Γιάννη Μπουρούση και τον Νικ Καλάθη να πετυχαίνει μεγάλο τρίποντο «έτρεξαν» σερί 9-0 (60-51) και κάπου εκεί η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε προς το μέρος τους. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις