Στον ονειρεμένο κόσμο ενός γελοίου ανθρώπου

«Το όνειρο ενός γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στο θέατρο Μορφές Έκφρασης
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 10:05
A- A A+

Ένας άνθρωπος ετοιμάζεται να βάλει τέλος στη δίχως νόημα ζωή του. Όμως, ένα όνειρο γίνεται αιτία αυτός ο άνθρωπος να αλλάξει για πάντα. Από το όνειρο και μετά, θα παλέψει για έναν κόσμο διαφορετικό. Έναν κόσμο τόσο απίστευτα όμορφο και αληθινό, που μόνο ένας γελοίος άνθρωπος θα μπορούσε ποτέ έστω και να πιστέψει ότι μπορεί να υπάρξει!

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, «Το όνειρο ενός γελοίου», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα, στο θέατρο Μορφές Έκφρασης, από τις 25 Νοεμβρίου.

Ένα αριστούργημα γραφής και πλοκής

Στην πραγματικότητα, είμαστε όλοι αυτόχειρες. Ζούμε τη ζωή μας όχι όπως θα θέλαμε, αλλά όπως πρέπει, όπως συμφέρει, όπως βολεύει. Γινόμαστε ξένοι προς αυτήν, αποκομμένοι και απαθείς, ανίκανοι να αντιδράσουμε, ακόμα και όταν ο κόσμος καταρρέει. Αν, όμως, ένα όνειρο αρκούσε, για να αλλάξει τα πράγματα;

Γραμμένο το 1877, το «Όνειρο ενός γελοίου» αποτελεί ένα αριστούργημα γραφής και πλοκής, που οδηγεί τον θεατή βήμα βήμα από έναν κόσμο εχθρικό για τον άνθρωπο, κενό από αξίες και ιδανικά, έναν κόσμο που βρίσκεται στο ζενίθ της αυτοκαταστροφικής του μανίας, στην άλλη πλευρά, εκεί όπου η ζωή είναι γεμάτη, η ευτυχία πηγάζει από την αγάπη που κρύβουμε μέσα μας και ο άνθρωπος μπορεί να επικοινωνεί, να νιώθει, να χαίρεται που υπάρχει και να ζει αληθινά.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Ομάδα Μορφές Έκφρασης, σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα, σκηνογράφος: Κωνσταντίνα Μαρδίκη, διασκευή κειμένου: Θωμάς Κινδύνης, μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης. Ερμηνεύει ο Θωμάς Κινδύνης.

Πληροφορίες

Θέατρο Μορφές Έκφρασης: Αλκμήνης 13 - Κ. Πετράλωνα (Εργοστάσιο Παυλίδη - Πειραιώς), τηλ.: 210 3464903 και 210 3464002. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 21.30, Κυριακή; 19.30. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, προπώληση και ομαδικά (6 άτομα και άνω): 10 ευρώ, άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ και μέλη των Μορφών Έκφρασης: 7 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς