G4S: Ενημέρωση των αρχών και όχι καταδίωξη των κρατούμενων με «βραχιολάκι»

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 16:31
UPD:18:48
EPA/PONTUS LUNDAHL
A- A A+

Σε άμεση ενημέρωση των Αρχών, έτσι ώστε να εντοπιστεί η κρατουμένη που δραπέτευσε φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προέβη η εταιρεία G4S Secure Solutions που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έλαβε άμεσα στις 18:58:08 σήμα παραβίασης των κατ’ οίκον περιοριστικών όρων από άτομο επιτηρούμενο με το ηλεκτρονικό «βραχιόλι».

Όπως τονίζει η G4S, ενημέρωσε άμεσα και σύμφωνα με τις διαδικασίες όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και συνέχισε να παρέχει διαρκή ενημέρωση σε αυτές για τη θέση και την πορεία του επιτηρουμένου ατόμου, μέχρι της στιγμής που έλαβε σήμα αποκοπής του ιμάντα του «βραχιολιού», το οποίο και εντόπισε και περισυνέλλεξε στη συνέχεια.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι ως τεχνολογικός πάροχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση και καλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια και για την τήρηση της εφαρμογής των περιοριστικών όρων, που έχουν ορίσει οι δικαστικές αρχές.

Όπως επίσης αναφέρει, σε περίπτωση διαπίστωσης παραβίασης, η εταιρεία ενημερώνει τις αρχές για να επιληφθούν και σε καμία περίπτωση ο ρόλος της δεν εκτείνεται σε καταστολή, περιορισμό ή καταδίωξη του επιτηρουμένου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή