Χωρίς νομικό κώλυμα η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 14:53
UPD:17:09
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υφίσταται νομικό κώλυμα για το έργο ανάπλασης του Φαληρικού όρμου εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2017 παρέχει η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως σημειώνει το έργο έχει προκηρυχθεί με ανοιχτό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό. Αφορά, α) την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχής 160.000 κατοίκων, με την κατασκευή αγωγών και καναλιών για την παροχέτευση των επιφανειακών νερών που κατακλύζουν σε περίπτωση πλημμύρας την παραλιακή ζώνη. Και β) την ανακατασκευή της παραλιακής λεωφόρου σε νέα, ταπεινωμένη υψομετρικά, και πιο κοντά στη θάλασσα, θέση σε σχέση με την υφιστάμενη.

Για την εφαρμογή του νέου νόμου για τα δημόσια έργα η εγκύκλιος υπ’ αριθμ. 4584/30-9-2014 της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (με τίτλο Πρότυπα τεύχη διακηρύξεων/ προκηρύξεων μετά την εφαρμογή του ν. 4412/2016 (Α' 147)), στο σημείο 2, αναφέρει συγκεκριμένα: «Ως προς τις διακηρύξεις δημοσίων έργων και μελετών επισημαίνεται η πρόβλεψη της παραγράφου 13 του άρθρου 376 του ν. 4412/2016, σύμφωνα με την οποία «μέχρι την έκδοση νέων προτύπων εγγράφων συμβάσεων έργων και μελετών της παραγράφου 5 του άρθρου 53, εξακολουθούν να εφαρμόζονται τα ήδη ισχύοντα».

«Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά με αίσθηση ευθύνης, στο πλαίσιο των όσων ορίζει η νομοθεσία, σε ένα δημόσιο έργο πνοής για όλη την Αττική, υπερτοπικού χαρακτήρα, που αλλάζει τα δεδομένα, βελτιώνοντας ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών, βάζοντας συγκεκριμένα τέλος στον 40χρονο αποκλεισμό των όμορων δήμων από την πρόσβαση προς τη θάλασσα» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή