Γ. Κουμουτσάκος: Να συγκληθεί το ΕΣΕΠ ελέω αλβανικού εθνικισμού

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 13:36
UPD:13:49
INTIME NEWS/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος

A- A A+

Άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζήτησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, προκειμένου να συζητηθούν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις και να διαμορφωθεί ενιαία εθνική στρατηγική, δεδομένου του προβληματισμού που εγείρουν δηλώσεις και πράξεις από την πλευρά των Τιράνων.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην προειδοποίηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα «προς τους γείτονες της χώρας» ότι η κυβέρνησή του «δεν θα παραμείνει σιωπηλή» και υπενθύμισε ότι: 

  • Παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών, μετά την ακύρωση της σχετικής ελληνοαλβανικής συμφωνίας του 2009, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας.
  • Ο Ράμα έχει ισχυριστεί, κατ’ επανάληψη τον τελευταίο καιρό, ότι υπάρχει δήθεν ζήτημα Τσαμουριάς.
  • Πρόσφατα οι αλβανικές Αρχές, με πρόσχημα την αναβάθμιση της περιοχής, αποφάσισαν να γκρεμίσουν σπίτια Ελλήνων της Χειμάρας.
  • Τις τελευταίες ημέρες υπάλληλοι του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών συνελήφθησαν να μεταφέρουν στην Ελλάδα εθνικιστικό προπαγανδιστικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων χαρτών της «Μεγάλης Αλβανίας», στην οποία εθνικιστικοί κύκλοι της γείτονος, εντάσσουν και ελληνικά εδάφη.

«Όλα αυτά, αποτελούν σοβαρά γεγονότα που αναδεικνύουν συνεχή έξαρση του αλβανικού εθνικισμού και δεν μπορούν, ούτε και πρέπει, να εκτιμηθούν αποκομμένα από τις εξελίξεις και την αβεβαιότητα στην ευρύτερη περιοχή μας», συμπλήρωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή