Το μήνυμα του Π. Καμμένου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 19:49
UPD:21/11/2016 12:30
INTIME NEWS/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
A- A A+

Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και οι στρατευμένοι αποτελούν την απάντηση στον οποιονδήποτε επιβουλέα των όσιων και ιερών του έθνους, τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει, σήμερα η χώρα μας προκαλείται ανερυθρίαστα, όχι μόνο από τους εισβολείς της Κύπρου που αμφισβήτησαν απροκάλυπτα ακόμα και την συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και από ανιστόρητες λεκτικές παρεμβάσεις διαφόρων ξένων επισήμων.

Ο κ. Καμμένος διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν βασικό παράγοντα της εθνικής ισχύος, πηγή σθένους και υπερηφάνειας για όλους, ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους και υπηρετούν τη χώρα μας, που οργανώνει το παρόν και οικοδομεί το μέλλον της με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα. 

Διαβεβαιώνει επίσης τις γυναίκες και τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων πως ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση τους περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και τιμή, «γιατί εσείς έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού, που δεν είναι άλλο από την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας».

ΕΡΤ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημειώνει ακόμη μεταξύ άλλων πως οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αφενός πολλαπλασιαστή διπλωματικής και αμυντικής ισχύος και αφετέρου εκπέμπουν τα μηνύματα που χαρακτηρίζουν το έθνος μας, τα μηνύματα δηλαδή της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αλλά και της αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων. 

Προσθέτει πως επιπλέον του βασικού τους ρόλου, της δύναμης αποτροπής και προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας, συμβάλλουν - μέσω των ευρωπαϊκών και ευρωατλαντικών δομών άμυνας και ασφάλειας - στη διεθνή σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία. 

Έτσι, προσθέτει ο κ. Καμμένος, η Ελλάδα κατοχυρώνει την ισχυρή και δυναμική παρουσία της στη διεθνή πολιτική σκηνή, αναδεικνυόμενη σε πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα αναφέρεται στις συνεχείς δράσεις των ενόπλων δυνάμεων υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών, έρευνας - διάσωσης, αεροδιακομιδών, ενώ υπογραμμίζει την άμεση και καθοριστική, όπως τονίζει, αρωγή τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Ο υπουργός παράλληλα διαβεβαιώνει τις γυναίκες και τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων «ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία ταλαιπωρεί εσάς και τις οικογένειες σας, προσπαθούμε σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία να επιλύσουμε τα υπαρκτά προβλήματα που σας απασχολούν, πάντα με ορθολογική χρήση των διατιθέμενων πόρων με αξιοκρατία και διαφάνεια». 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή