Ομπάμα - Πούτιν για Συρία - Ουκρανία στο περιθώριο της συνόδου του APEC

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 19:11
UPD:20:49
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Συνάντηση είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής του APEC (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού) στη Λίμα του Περού.

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες χαιρετήθηκαν και συνομίλησαν για λίγα λεπτά κατά την έναρξη μιας συνάντησης εργασίας.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε πως ο Ομπάμα ζήτησε από τον Πούτιν να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ρωσία με βάση τις συμφωνίες του Μινσκ για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον και οι εταίροι της έχουν δεσμευτεί για την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ακόμη πως ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος υπογράμμισε επίσης την ανάγκη οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας «να συνεχίσουν να επιδιώκουν, μαζί με τη διεθνή κοινότητα, πρωτοβουλίες για την μείωση της βίας και την ανακούφιση του λαού της Συρίας, που υποφέρει».

Αυτή είναι η τελευταία σύνοδος στην οποία παρίσταται ο Ομπάμα, ο οποίος θα αποχωρήσει από την προεδρία των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή