Premier League: Ο... ξεχασμένος Τουρέ οδήγησε στην κορυφή τη Μάντσεστερ Σίτι

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 19:49
UPD:19:51
REUTERS/Hannah McKay
A- A A+

Στην κορυφή της Premier League επέστρεψε η Μάντσεστερ Σίτι μετά το 2-1 επί της Κρίσταλ Πάλας.

Ο παίκτης που βρέθηκε... μία ανάσα από την πόρτα της εξόδου από το «Ετιχαντ» ήταν αυτός που οδήγησε τους «πολίτες» στη νίκη μέσα στο «Σέλκχαρστ Παρκ» και σε συνδυασμό με το 0-0 της Λίβερπουλ στο «Σεντ Μέρις» με τη Σαουθάμπτον η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα «έπιασε» στην κορυφή τους «κόκκινους».

Ο Γιάγια Τουρέ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα «εκθέτοντας» τον προπονητή του, που δεν τον χρησιμοποιούσε τόσο καιρό. Ο 33χρονος Ιβοριανός άσος ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της Σίτι (39΄, 83΄), ενώ ενδιαμέσα είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους ο Γουίκχαμ (66΄). 

Αξίζει να επισημανθεί ότι η σημερινή ήταν η πρώτη εφετινή εμφάνιση του Τουρέ στην εφετινή περίοδο, καθώς είχε αγωνιστεί μόλις μία φορά στα προκριματικά του Champions League το περασμένο καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι περνούσε με «διπλό» από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας, στο «Σεντ Μέρις» η Λίβερπουλ έμενε στο 0-0 με τη Σαουθάμπτον. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε 14 τελικές και ορισμένες τεράστιες ευκαιρίες, ωστόσο, δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα κι από σήμερα έχει «συγκάτοικο» στην κορυφή.

Αν, μάλιστα, αύριο η Τσέλσι περάσει νικηφόρα από την έδρα της Μίντλεσμπρο (18:00) τότε θα βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς υπολείπεται 2 βαθμούς από τους συμπρωτοπόρους, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Τα αποτελέσματα: Μάντσεστερ Γ.-Αρσεναλ 1-1, Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι 1-2, Εβερτον-Σουόνσι 1-1, Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ 0-0, Στόουκ Σίτι-Μπόρνμουθ 0-1, Σάντερλαντ-Χαλ 3-0, Γουότφορντ-Λέστερ 2-1

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις