ΗΠΑ: Ενόχοι για διακίνηση ναρκωτικών δύο ανιψιοί της πρώτης κυρίας της Βενεζουέλας

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 07:35
UPD:08:18
REUTERS/BRIAN FRANK

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τον Νοέμβριο του 2015 στην Αϊτή και οδηγήθηκαν στις ΗΠΑ έπειτα από επιχείρηση του αμερικάνικου Ειδικού Σώματος κατά των Ναρκωτικών (DEA) (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Έvoχοι για διακίνηση ναρκωτικών κρίθηκαν χθες από τις δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης, δύο ανιψιοί της πρώτης κυρίας της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με το δικαστήριο, στόχος τους ήταν να αποκομίσουν μεγάλο χρηματικό ποσό για να βοηθήσουν την οικογένεια τους να παραμείνει στην εξουσία.

Ο 31χρονος Φρανκί Φρανσίσκο Φλόρες ντε Φρέιτες και ο 30χρονος Εφρέν Αντόνιο Κάμπο-Φλόρες –ανιψιοί της συζύγου του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, καταδικάστηκαν από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για απόπειρα εισαγωγής κοκαΐνης στις ΗΠΑ.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τον Νοέμβριο του 2015 στην Αϊτή και οδηγήθηκαν στις ΗΠΑ έπειτα από επιχείρηση του αμερικάνικου Ειδικού Σώματος κατά των Ναρκωτικών (DEA).

Οι εισαγγελείς τόνισαν πως οι Φλόρες ντε Φρέιτες και Κάμπο-Φλόρες σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν ένα χώρο στο αεροδρομίο της Βενεζουέλας–που προορίζεται για χρήση από την προεδρία της χώρας– για να στείλουν 800 κιλά κοκαΐνης στις Ονδούρες για αποστολή στις ΗΠΑ. Οι δύο τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή