ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Σαντορίνης: Με τους τουρίστες έφυγαν και οι ιατροί

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 14:47
UPD:14:48
INTIME NEWS/ANDREA BONETTI

Στο νοσοκομείο Σαντορίνης, αναφέρει η ομοσπονδία, έχει απομείνει ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την ΑΕΜΥ Α.Ε. και εξυπηρετείται κυρίως από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που καταργήθηκε.

A- A A+

Για έλλειψη δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στη Σαντορίνη κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων καταγγέλλοντας ότι «μαζί με τους τουρίστες έφυγαν και οι γιατροί».

«Το Νοσοκομείο εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό 15/07/2016 με βαρυσήμαντες εξαγγελίες «τύπου Μαυρογιαλούρου» ότι οι πολίτες του νησιού επιτέλους αποκτούν Δημόσιο Νοσοκομείο Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης.  Οι γυναίκες θα γεννάνε πια στον τόπο τους, είπε χαρακτηριστικά» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «τώρα που είναι χειμώνας και έφυγαν οι τουρίστες, έφυγαν μαζί τους οι περισσότεροι ιατροί της ΑΕΜΥ Α.Ε., έφυγαν οι μετακινημένοι ιατροί από  Νοσοκομεία του ΕΣΥ (ειδικά του θυγατρικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ). Έφυγε Νοσηλευτικό προσωπικό».

Στο νοσοκομείο Σαντορίνης, αναφέρει η ομοσπονδία, έχει απομείνει ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την ΑΕΜΥ Α.Ε. και εξυπηρετείται κυρίως από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που καταργήθηκε,.

Στη συνέχεια γίνεται πλήρης αναφορά ανά κλινική. 

Ενδεικτικά «στην παθολογική κλινική νοσηλεύονται 15 ασθενείς κατά μέσο όρο την ημέρα. Στα επείγοντα του νοσοκομείου καθημερινά προσέρχονται 60 – 70 ασθενείς. Η Παθολογική Κλινική διαθέτει έναν παθολόγο και δύο Γενικούς Ιατρούς που μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή