Σάντερς προς Τραμπ: Να ακυρωθεί ο διορισμός του «ρατσιστή» Μπάνον

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 12:49
UPD:12:51
REUTERS/JONATHAN ERNST

«Ο διορισμός από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τραμπ ενός ρατσιστή όπως ο Μπάνον σε διοικητική θέση είναι εντελώς απαράδεκτος», εκτίμησε σε ανακοίνωσή του ο γερουσιαστής του Βερμόντ.

A- A A+

Ο Μπέρνι Σάντερς, πρώην υποψήφιος των Δημοκρατικών για το χρίσμα της προεδρικής εκλογής, ζήτησε από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τον διορισμό του Στιβ Μπάνον, ανθρώπου που υποστηρίζει ανοικτά ρατσιστικές απόψεις, από τη θέση ανώτερου συμβούλου του Λευκού Οίκου.

«Ο διορισμός από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τραμπ ενός ρατσιστή όπως ο Μπάνον σε διοικητική θέση είναι εντελώς απαράδεκτος», εκτίμησε σε ανακοίνωσή του ο γερουσιαστής του Βερμόντ.

«Σε μια δημοκρατική κοινωνία μπορούμε να διαφωνούμε όσο θέλουμε για τα προβλήματα, όμως ο ρατσισμός και ο σεκταρισμός δεν μπορούν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε δημόσιας πολιτικής. Ο διορισμός του Μπάνον από τον Τραμπ πρέπει να ακυρωθεί», υπογράμμισε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο κ. Σάντερς.

Ο Στιβ Μπάνον, 62 ετών, ήταν επικεφαλής του αμφιλεγόμενου ιστότοπου Breitbart που πρόσκειται στην Άκρα Δεξιά μέχρι τον Αύγουστο οπότε ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία του κ. Τραμπ. Ο Στ. Μπάνον θεωρείται εκπρόσωπος της «εναλλακτικής Δεξιάς», ενός κινήματος που προάγει εθνικιστικές ιδέες και υποστηρίζει την ανωτερότητα της λευκής φυλής.

Την Κυριακή ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει τον Στ. Μπάνον στο πλευρό του στον Λευκό Οίκο ως επικεφαλής στρατηγικής και ανώτερο σύμβουλο στο πλευρό του Ράινς Πρίμπους, προέδρου του συντηρητικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο οποίος διορίστηκε προσωπάρχης του νεοεκλεγέντα προέδρου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή