Αντιπαράθεση στη Βουλή για την οικονομία

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2005 14:00

A- A A+

Σε συνολική καταγγελία των οικονομικών πεπραγμένων της κυβέρνησης, προέβη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου που υλοποιεί την εισοδηματική πολιτική του 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχαμε φθάσει σ’ αυτήν την κατάσταση, δεν θα είχαμε βάλει τη χώρα υπό επιτήρηση», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου προβλέποντας πως «πολύ σύντομα οι πολίτες θα αναζητήσουν την εναλλακτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας ότι η «δήθεν απογραφή», την οποία κανείς στην Ευρώπη δεν είχε ζητήσει, υπήρξε η μόνη υπόσχεση που έμελλε να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία - μια υπόσχεση που ακύρωσε όλες τις υπόλοιπες.

«Μέσα στο πρώτο δίμηνο κατέρρευσε ο πρώτος Προϋπολογισμός της ΝΔ. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Αυξάνει την έμμεση φορολογία. Οι έμμεσοι φόροι είναι πολιτική απελπισίας και οδηγούν σε αύξηση της φοροδιαφυγής, εμποδίζουν κίνητρα για ανάπτυξη, τροφοδοτούν πληθωριστικές τάσεις», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, ενώ ειδικότερα για τη φορολόγηση των φθηνών τσιγάρων παρατήρησε: «Επιβαρύνετε αποκλειστικά τα φθηνά ελληνικά τσιγάρα. Δεν φορολογείτε τον καπνιστή, αλλά τον φτωχό καπνιστή. Το ζητούσαν εδώ και καιρό συγκεκριμένες βιομηχανίας. Καμία κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί να το κάνει. Το κάνετε εσείς».

Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, παρατήρησε ότι ο κ. Παπανδρέου «μίλησε ως κάποιος νεοφερμένος, ως κάποιος που ήρθε τώρα στην Ελλάδα και όχι ως αρχηγός κόμματος που σπατάλησε τις τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη, ή μιας κυβέρνησης που είχε τη δυνατότητα να κάνει όλα όσα εκείνος μας λέει».

«Με ποια αξιοπιστία έρχεστε να μας πείτε τι θα κάνατε αν κερδίζατε τις εκλογές, όταν 10 χρόνια λέγατε ψέματα στον ελληνικό λαό και την Ε.Ε.; Η κυβέρνηση είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και παρουσίασε ένα πρόγραμμα για να βγει η χώρα από την κρίση, γιατί πρέπει να πάψουμε να ζούμε στα ψέματα και στις αυταπάτες», ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή