Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Ομπάμα

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 19:05
UPD:19:09
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

«Ομπάμα: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται χώρο και ελάφρυνση χρέους για την ανάπτυξη», τιτλοφορεί εξάλλου το ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters.

A- A A+

Στις στοχεύσεις της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και της αμυντικής συμμαχίας ΗΠΑ - Ε.Ε. στέκονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Ο Ομπάμα φθάνει στην Αθήνα για να καθησυχάσει την Ευρώπη για το μέλλον της αμυντικής συμμαχίας ΗΠΑ - Ε.Ε.», σημειώνει η Wall Street Journal, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κομίζει το μήνυμα της πρόταξης της ανάπτυξης έναντι της λιτότητας, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας και στις δύο άκρες του Ατλαντικού.

Στα σχόλια του κ. Ομπάμα για την «τεράστια ευσπλαχνία» που έδειξε η Ελλάδα στους πρόσφυγες στέκεται το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ το BBC αναφέρεται στον έπαινο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για τις υψηλές αμυντικές της δαπάνες, που αποτελούν ουσιαστικά συμβολή στην ενδυνάμωση του NATO.

Το ρεπορτάζ του περιοδικού Time έχει τίτλο «Ο Ομπάμα προσπαθεί να καθησυχάσει τους Έλληνες για το μέλλον του NATO», ενώ οι Financial Times προτάσσουν την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου στο αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την οριστικοποίηση μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Για προσπάθεια καθησυχασμού των Ευρωπαίων μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο κάνει λόγο η γαλλική Le Monde, ενώ τον τίτλο «Ομπάμα: Η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία» χρησιμοποιεί ως προμετωπίδα του ρεπορτάζ της η ιταλική La Repubblica, ενώ συμπληρώνει ότι «ο Τσίπρας μετέτρεψε την Αθήνα σε φρούριο υπό τον φόβο των διαδηλώσεων».

«Ομπάμα: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται χώρο και ελάφρυνση χρέους για την ανάπτυξη», τιτλοφορεί εξάλλου το ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή