Άνταμ Κοέν: Το μήνυμα για τον πατέρα του

«…με έμαθε να αγαπώ το Μόντρεαλ και την Ελλάδα…»
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 15:03
UPD:16:26
A- A A+

Λόγια αγάπης και ευχαριστίες προς τον πατέρα του, Λέοναρντ Κοέν,  έγραψε στη σελίδα του στο Facebook o γιος του, Άνταμ, ως φόρο τιμής για τον θάνατο του λογοτέχνη της μουσικής.

Ο Καναδός τραγουδοποιός πέθανε στις 7 Νοεμβρίου, ενώ ο θάνατός του δημοσιοποιήθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα, μετά από την κηδεία του στο Μόντρεαλ, που έγινε παρουσία πολλών αστέρων μεταξύ των οποίων του Μπομπ Ντίλαν, της Λάνα Ντελ Ρέι και του Κρις Μάρτιν.

Μετά την τελετή, ο  γιος του, Άνταμ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «η αδελφή μου κι εγώ μόλις κηδέψαμε τον πατέρα μας στο Μόντρεαλ. Στην κηδεία παραβρέθηκαν μόνο μέλη του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος και μερικοί διαχρονικοί του φίλοι. Τώρα αναπαύεται σε ένα λιτό φέρετρο από πεύκο, δίπλα στη μητέρα και τον πατέρα του. Ακριβώς, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει».

Ο 44χρονος γιος του Κοέν έγραψε ακόμα: «καθώς γράφω αυτές τις αράδες σκέφτομαι το μοναδικό μείγμα μετριοφροσύνης και αξιοπρέπειας του πατέρα μου, την προσιτή του κομψότητα, το χωρίς έπαρση χάρισμά του,  την παλαιάς εποχής ευγένειά του και τον πλασμένο με τα χέρια του πύργο της δουλειάς του. Υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, έστω για μία τελευταία φορά. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την ενθάρρυνση που πάντα έδινε, για τη σοφία που μοίραζε, για τις μαραθώνιες συζητήσεις μας, το λαμπερό πνεύμα και το χιούμορ του. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω που μου προσέφερε και με έμαθε να αγαπώ το Μόντρεαλ και την Ελλάδα».

Ως μουσικός ο ίδιος, που κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ το 2014 με τίτλο «We Go Home», ευχαρίστησε τον πατέρα του και για τη μουσική: «...Και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τη μουσική. Αρχικά, για τη μουσική του, η οποία με αποπλάνησε, με δελέασε όταν ήμουν παιδί, κατόπιν για την ενθάρρυνσή του στη δημιουργία της δικής μου μουσικής και τέλος, για το προνόμιο που είχα να συνθέτω  μουσική μαζί του».

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο: «Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα συμπαράστασης, για τη συμπάθεια και την αγάπη σας για τον πατέρα μου».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς