Μπαχ: Η ΔΟΕ χειρίστηκε καλά το θέμα της Ρωσίας

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 13:59
UPD:14:01
REUTERS/TORU HANAI

Ο Μπαχ θυμήθηκε τις συναντήσεις με πολλούς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, τις απόψεις των οποίων για το θέμα άκουσε προσεκτικά.

A- A A+

Η απόφαση της ΔΟΕ να μην απαγορεύσει την ολική συμμετοχή Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά τις κατηγορίες για κρατικό ντόπινγκ, υποστηρίχθηκε από δεκάδες ηγέτες του κόσμου.

Αυτό δήλωσε σήμερα στη Ντόχα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση μετά την απόφαση να μην κλείσει πλήρως την πόρτα στους αθλητές της Μόσχας, μετά τις βαριές καταγγελίες για ντόπινγκ στη Ρωσία που ακολούθησαν την έρευνα για του WADA (παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ).

Ο Μπαχ θυμήθηκε τις συναντήσεις με πολλούς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, τις απόψεις των οποίων για το θέμα άκουσε προσεκτικά.

Η ΔΟΕ επικρίθηκε από τους οργανισμούς που ασχολούνται με την καταπολέμηση του ντόπινγκ, αλλά και από πολλούς αθλητές για τη μη πλήρη απαγόρευση συμμετοχής στους Ρώσους.

Τελικά, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να αφήσει τις αθλητικές ομοσπονδίες να λάβουν απόφαση για το ποιοι αθλητές της χώρας θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στους Αγώνες.

«Η εκτίμηση από πολλούς πολιτικούς ηγέτες επιβεβαιώνει την εγκυρότητα της απόφασής μας», κατέληξε με νόημα ο πρώτος παράγοντας του παγκόσμιου αθλητισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις