Ενα εκατομμύριο Πολωνοί στη Ρώμη για την κηδεία του πάπα

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2005 21:39
A- A A+

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι η γραμμή των πιστών που περιμένουν για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον Πάπα έχει γίνει τόσο μεγάλη, που από τις 23:00 ώρα Ελλάδος, δεν θα επιτρέπουν σε άλλους να εισέρχονται σε αυτήν.

Η αναμονή για είσοδο στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ποντίφικα, φτάνει και τις 14 ώρες.

Μετά την έξοδο όλων από την εκκλησία, οι πόρτες της βασιλικής θα κλείσουν για να αρχίσουν οι προετοιμασίες για την κηδεία, διευκρίνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Την Παρασκευή οι δημόσιες υπηρεσίες στη Ρώμη θα παραμείνουν κλειστές, ενώ θα απαγορευτεί και η κυκλοφορία αυτοκινήτων από τις 03:00 ώρα Ελλάδος ως τις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι συνολικά περίπου ένα εκατομμύριο Πολωνοί θα μεταβούν στη Ρώμη για να παραστούν στην κηδεία.

Τέλος, ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους αναχώρησε σήμερα από την αμερικανική πρωτεύουσα για να μεταβεί στη Ρώμη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λόρα, τον πατέρα του, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και την υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή