Audi Q2: Το παιχνίδι των αριθμών

Το μικρότερο SUV της εταιρείας επιστρέφει ανανεωμένο
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 15:23
UPD:15:24
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Με τιμές που ξεκινούν από τα 23.900 και φθάνουν έως τα 42.100 ευρώ, το μικρότερο έως τώρα SUV της Audi, της premium μάρκας του ομίλου VW, κάνει ντεμπούτο στα μέρη μας απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, που έχουν ήδη προλάβει να κατακτήσουν μεγάλα μερίδια στην κατηγορία, παρότι οι εποχές είναι δύσκολες.

Tο Q2, το μικρότερο αδερφάκι των Q7, Q5 και Q3 έρχεται με «διαπιστευτήρια» και αναμένεται να διεκδικήσει εκείνους που θα επέλεγαν π.χ. Mini Countryman, Μercedes GLA ή… Δύσκολο να πει κάποιος με τα σημερινά δεδομένα, ποιο ακριβώς είναι το κοινό του. Είναι θέμα τελικής τιμής, ανάλογα με την εξατομικευμένη διαμόρφωσή του και, φυσικά, status. Αντικειμενικά πρόκειται για ένα πολύ όμορφο όχημα ελεύθερου χρόνου με class που δεν αμφισβητείται. Τα παιδιά από το Ίνγκολσταντ το ξέρουν, ακολουθούν την πεπατημένη, όπως σε όλα τα all-road μοντέλα τους.

Το νέο Audi Q2 συνδυάζει πρακτικότητα που εξασφαλίζει το μήκος αμαξώματος στα 4,21 μέτρα, προσφέροντας άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ από 405 έως και 1.020 λίτρα), τη γνωστή ποιότητα της Audi, μια σειρά από σύγχρονους κινητήρες turbo που ξεκινούν από τα 1.000 κυβικά εκατοστά και σύστημα τετρακίνησης quattro το οποίο είναι στάνταρ στις κορυφαίες εκδόσεις TDI και TFSI (προαιρετικά προσφέρεται και drive select).

Μπορεί να εξοπλιστεί με όλα τα κορυφαία συστήματα υποβοήθησης, ασφάλειας και διασύνδεσης smartphones τελευταίας τεχνολογίας. Η δυναμική σχεδίαση και τα σπορ χαρακτηριστικά του νέου Audi Q2 ενισχύονται από ένα προηγμένο σασί με πολύ χαμηλό βάρος, που σε συνδυασμό με έναν εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή Cd: 0,30 διασφαλίζουν χαμηλή κατανάλωση, ενώ η μελετημένη ανάρτηση προσφέρει κορυφαία άνεση και κράτημα. Να αναφέρουμε ότι προαιρετικά και στις εκδόσεις S line υπάρχει σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ διπλού θαλάμου και χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 10 χλστ.

Για την κατηγορία του, το νέο μοντέλο διαθέτει κάποια απολύτως μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού, όπως είναι: τα προαιρετικά φωτιστικά σώματα LED (τα πίσω LED έχουν δυναμική λειτουργία), το Audi virtual cockpit με το στάνταρ σύστημα MMI το οποίο συνδυάζεται με μία μεγάλη πολυθεματική ψηφιακή οθόνη 12,3’’, προαιρετική δυνατότητα επιλογής συστήματος head-up display για ασφαλέστερη οδήγηση, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του πορτμπαγκάζ για μεγαλύτερη πρακτικότητα και ευκολότερη φόρτωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή