«Αυτοψία» Καρόνε στον ΕΟΠΠΥ

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 11:47
UPD:11:52
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρεται να δει από κοντά τις διαδικασίες που ακολουθεί ο Οργανισμός, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον εξορθολογισμό των δαπανών και την ηλεκτρονικοποίηση των συστημάτων.

A- A A+

Του Γιώργου Σακκά

Επίσκεψη στην έδρα του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιεί σήμερα ο επικεφαλής των θεσμών σε θέματα υγείας Τζουζέπε Καρόνε με δική του πρωτοβουλία και για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση με τη διοίκηση.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρεται να δει από κοντά τις διαδικασίες που ακολουθεί ο Οργανισμός, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον εξορθολογισμό των δαπανών και την ηλεκτρονικοποίηση των συστημάτων.

Ο κ. Καρόνε εχει ήδη συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη και θα έχει και άλλες επαφές στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για στην αξιολόγηση.

Να σημειώσουμε ότι άμεσα αναμένεται και το πόρισμα της ομάδας φαρμάκου του υπουργείου, όπου όπως μαθαίνουμε, υιοθετήθηκαν αρκετά σημεία από την πρόταση Μπερσίμη για τον εξορθολογισμό των δαπανών στη συγκεκριμένη κατηγορία. 

Ειδικότερα, φαίνεται να υιοθετήθηκαν η εισαγωγή περαιτέρω κανόνων ελέγχου στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο νέος τύπος υπολογισμού του rebate, με άξονα μια δικαιότερη σχέση τιμής-όγκου, η λειτουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος ψηφιακής διαπραγμάτευσης όλων των φαρμάκων και τέλος η εισαγωγή κλειστών προϋπολογισμών φαρμάκου ανά θεραπευτική κατηγορία αλλά και ανά περιφέρεια της χώρας

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή