Εξελίξεις αναμένονται στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Συναντήσεις Π. Μολυβιάτη με πολιτικούς αρχηγούς
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2005 16:39
UPD:16:41
A- A A+

ΚYKΛΟ επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει, για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ για την ονομασία της ΠΓΔΜ, θα έχει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης.

Στις 10:00 π.μ. θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και στις 11:30 π.μ. με την Γ.Γ του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό. Στο Υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Μολυβιάτης θα συναντήσει στις 12:45 μ.μ. αντιπροσωπεία του Συνασπισμού αποτελούμενη από τους κ. κ. Ν. Κωνσταντόπουλο και Π. Τριγάζη. Επίσης στο Υπουργείο Εξωτερικών θα δεχθεί στις 13:30 μ.μ. τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες υποχώρησης, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι αν επιτευχθεί συμβιβασμός, θα περιέχεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κράτους, κάτι που είχε αποκλείσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν φαίνεται πιθανό το όνομα «Νέα Δημοκρατίας της Μακεδονίας - Σκόπια», που είχε τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε ότι «ισχύει η θέση της ελληνικής κυβέρνησης περί αναζήτησης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών» και τόνισε ότι οι προσπάθειες «συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ύστερα από την απώλεια μιας τριετίας» λόγω της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σε ερώτηση τέλος, αν θα συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή της στάσης, ο κ. Αντώναρος παρατήρησε ότι «αν χρειασθεί να γίνει κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση θα το μελετήσει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή