57o ΦΚΘ: Επίσκεψη - αστραπή της υπουργού Πολιτισμού

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 21:03
A- A A+

Το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε για λίγες ώρες το πρωί της Κυριακής, η νέα υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Η υπουργός περιηγήθηκε στους χώρους του Φεστιβάλ - στο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους και στο Μουσείο Κινηματογράφου, την Κινηματογραφική Βιβλιοθήκη και την Αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι της συμπρωτεύουσας.

Ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Φεστιβάλ, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Γιώργο Αρβανίτη, τη γενική διευθύντρια Ελίζ Ζαλαντό και τον διευθυντή Ορέστη Ανδρεαδάκη, τόσο για την πορεία της φετινής 57ης διοργάνωσης, όσο και για τις δραστηριότητες του Οργανισμού σε ετήσια βάση - τη λειτουργία του Μουσείου Κινηματογράφου, της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, της Κινηματογραφικής Βιβλιοθήκης, των τεσσάρων αιθουσών και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στη συνέχεια, η υπουργός συνάντησε τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του Φεστιβάλ και τους συνεχάρη για τη συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.  Αμέσως μετά, πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους, στην οποία σημείωσε, μεταξύ άλλων, το πόσο σημαντική είναι η ετήσια δραστηριότητα του φορέα, πέρα από τα δύο διεθνή και ήδη καθιερωμένα Φεστιβάλ (Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ).

Μιλώντας για τις ταινίες που προβάλλονται στη διοργάνωση, τόνισε ότι «είναι σημαντικό οι ελεύθερες φωνές να έρχονται σε επαφή με το ευρύ κοινό», ενώ κάνοντας λόγο για τον ελληνικό κινηματογράφο, είπε ότι είναι «εφόδιο ανάτασης της χώρας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε». Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία των συνεργασιών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μπορέσει να διευρύνει τις γέφυρες συνεργασίας τόσο με άλλα υπουργεία όσο και με φορείς.

Τέλος, σημείωσε ότι στο θέμα της διευκόλυνσης των ξένων παραγωγών στη χώρα μας, στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα πιο φιλική και φιλόξενη.

Η νέα υπουργός Πολιτισμού ταξίδεψε για την Αθήνα προκειμένου να επιστρέψει -έστω προσωρινά- στον «φυσικό της χώρο», τη θεατρική σκηνή.

Η κα Κονιόρδου δεν θα παραστεί στην αποψινή τελετή λήξης και απονομής βραβείων στο 57ο Φεστιβάλ. «Δυστυχώς, οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου το επιτρέπουν. Είχα αναλάβει τη δέσμευση απέναντι στους συναδέλφους μου στο θέατρο και θα συνεχίσω (αμισθί πλέον) για όσες παραστάσεις έχουν προγραμματισθεί» δήλωσε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς