Αντιπαράθεση Αλογοσκούφη - Φλωρίδη για ΟΠΑΠ και φόρους τσιγάρων

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2005 18:29
UPD:18:31
A- A A+

Οι τροπολογίες για τη μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ και τη φορολόγηση των φθηνών τσιγάρων, καθώς και οι δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την τελευταία μέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για τις δύο τροπολογίες, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη. Είχαν προηγηθεί έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, αρχικά για την μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ με μείωση του ποσοστού του Δημοσίου από το 51% στο 34%. Ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι διασφαλίζεται και προστατεύεται πλήρως τόσο το μονοπώλιο του Οργανισμού όσο και τα δικαιώματα των εργαζομένων του.

Αντίθετα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, καθώς και οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με τηn τροπολογία αυτή, «ένα χρυσοφόρο μονοπώλιο το ανοίγει τελείως και το παραδίδει βορά στους ιδιώτες, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο τζόγo».

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή