Δώδεκα χρόνια με την προσωρινή ονομασία «ΠΓΔΜ»

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2005 21:29
A- A A+

«Για έντονη διπλωματική κινητικότητα από ελληνικής πλευράς», σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας, κάνουν λόγο τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ιδιαίτερα, σημειώνουν την σειρά επαφών που θα έχει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτη με τους πολιτικούς αρχηγούς http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/07/1031295.htm .

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων αναφέρουν ακόμη ότι αύριο, 8 Απριλίου, συμπληρώνονται 12 χρόνια από τότε που η χώρα έγινε δεκτή στον ΟΗΕ με την προσωρινή ονομασία «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Την πάγια θέση των Σκοπίων περί «διπλής ονομασίας» επανέλαβε πριν τρεις ημέρες η πολιτική ηγεσία της χώρας στη διάρκεια σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο πρωθυπουργός Βλάντο Μπούτσκοφσκι και η υπουργός Εξωτερικών Ιλινκα Μίτρεβα.

Μόλις χθες, ο πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα επικρατήσει η χρησιμοποίηση του συνταγματικού ονόματος της χώρας (Δημοκρατία της Μακεδονίας).

Πηγή: AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή