Ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον Π. Μολυβιάτη για το όνομα της ΠΓΔΜ

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 12:15
UPD:13:29

A- A A+

Ολοκληρώθηκε πριν από περίπου μία ώρα η ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη από τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Ο κ. Μολυβιάτης ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου είπε ότι Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ με αξιοπρέπεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για αδράνεια πολλών μηνών, η οποία, όπως είπε, έφερε πλήγμα στη διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας -πρώτα από όλα με την αναγνώριση εκ μέρους των ΗΠΑ της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα- και πρόσθεσε ότι φτάσαμε σε δυσμενέστερη αφετηρία από πλευράς διαπραγμάτευσης, όχι μόνο λόγω της αναγνώρισης εκ μέρους των ΗΠΑ, αλλά και λόγω των ευρύτερων κινήσεων και έλλειψης πρωτοβουλιών της κυβέρνησης σε πολλά επίπεδα.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το κύρος της χώρας έχει τρωθεί και λόγω των λαθών που έχει κάνει η κυβέρνηση στην Ε.Ε., σε θέματα όπως η οικονομική πολιτική και λόγω της έλλειψης πρωτοβουλίας στις ευρωτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό. «Ολα αυτά δημιουργούν το πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα και η κυβέρνηση της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προεδρεύει αυτήν την ώρα σε συνεδρίαση των ευρωβουλευτών του κόμματός του.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώνει στη συνέχεια την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στον Περισσό. Ακολούθως, ο κ. Μολυβιάτης θα συναντηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών με αντιπροσωπεία του Συνασπισμού αποτελούμενη από τους κ.κ. Κωνσταντόπουλο και Τριγάζη, και αργότερα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Αμέσως μετά, ο κ. Μολυβιάτης αναμένεται να ανακοινώσει ότι η Αθήνα αποδέχεται την πρόταση Νίμιτς. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στην πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ περιλαμβάνονται οι ονομασίες «Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια» και «Νέα Μακεδονία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή