Κυβέρνηση: Έκλεισε την εκκρεμότητα με το ΕΣΡ και ετοιμάζεται για τον Ομπάμα

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 07:06
UPD:07:58
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ζήτησε χθες «να συγκροτηθεί άμεσα και να εργαστεί για να υπάρξει καταρχήν διαγωνιστική διαδικασία που να φέρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το πιο έγκυρο και σωστό αποτέλεσμα». 

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Την ικανοποίησή τουςγια τη συγκρότηση σε σώμα του ΕΣΡ εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη διότι, αφενός λήγει μια εκκρεμότητα μηνών (πάνω από 10 μήνες και πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες), αφετέρου είναι «ένα αγκάθι λιγότερο» σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που το μόνο που δεν επιθυμούσε το Μαξίμου ήταν να διατηρηθεί η κόντρα με τα υπάρχοντα κανάλια.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή «το βάρος τώρα πέφτει στο ΕΣΡ», το οποίο καλείται είτε να διοργανώσει μέχρι τέλος του έτους τον νέο διαγωνισμό, είτε σε περίπτωση που χρειάζεται χρόνο -για παράδειγμα να «παραγγείλει» μελέτη για τον αριθμό των νέων καναλιών- να προτείνει, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, μια ρύθμιση-γέφυρα μέχρι να διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τεχνογνωσία του προηγούμενου διαγωνισμού είναι στη διάθεση του ΕΣΡ ενώ είναι προφανές ότι τον αριθμό των νέων αδειών θα τον καθορίσουν τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, με χθεσινή δήλωσή του σημείωσε ότι «Το νέο ΕΣΡ αναλαμβάνει τώρα ένα βαρύ καθήκον: Να διεξάγει και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες εφαρμόζοντας το νόμο 4337/2015».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια των κομμάτων για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα, ζήτησε χθες «να συγκροτηθεί άμεσα και να εργαστεί για να υπάρξει καταρχήν διαγωνιστική διαδικασία που να φέρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το πιο έγκυρο και σωστό αποτέλεσμα».

Μάλιστα ο κ. Βούτσης, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω θυμίζοντας επί της ουσίας πως «πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία για τους υπόλοιπους διαγωνισμούς, διότι δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος, το δάσος είναι οι δεκάδες περιφερειακοί και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, ολόκληρο το φάσμα του ραδιοφώνου και η τακτοποίηση, ο έλεγχος και η ρύθμιση όλης αυτής της υπόθεσης».

Επί της ουσίας το Μαξίμου με τη συγκρότηση του ΕΣΡ χθες έκλεισε μια εκκρεμότητα που ταλάνιζε επί μακρόν το πολιτικό σύστημα της χώρας και κούρασε τον κόσμο και ετοιμάζεται να υποδεχθεί την προσεχή Τρίτη τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υπό το φως των  νέων δεδομένων που βάζουν στο τραπέζι η εκλογή Τραμπ και οι χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.     

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή