Ο υπουργός Εξωτερικών για την άρση του τουρκικού casus belli

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 14:13
A- A A+

«Οι δηλώσεις (περί άρσης του τουρκικού casus belli σε περίπτωση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/08/1031653.htm ) αποτελούν σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προσεχούς βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων», δήλωσε σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κ. Αριντς.

«Σταθερή επιδίωξη της Ελλάδας είναι η συνεχής βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και πιστεύω ότι και η τουρκική κυβέρνηση συμμερίζεται αυτή τη θέση και επιθυμεί και εκείνη νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», συμπλήρωσε ο κ. Μολυβιάτης.

«Αλλωστε», πρόσθεσε ο κ. υπουργός, «σκοπός της επίσκεψής μου στην Τουρκία και της συνάντησής μου με τον κ. Γκιουλ είναι να επιβεβαιώσουμε τη βούληση για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεών μας».

Σχολιάζοντας την πρόταση Αριντς, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «αυτό είναι θέμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης γιατί αυτή είχε πάρει την απόφαση. Εμείς είχαμε περάσει και μέσω του κοινοβουλίου το μήνυμα για άρση του casus belli ως βήμα καλής θέλησης και καλής γειτονίας». «Μακάρι να υπάρξει αυτή η απόφαση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή