Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Παπούλια - Παρβάνοφ

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2005 14:48
A- A A+

Το άριστο κλίμα στις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις επιβεβαίωσαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, οι πρόεδροι της Ελλάδας και της Βουλγαρίας Κάρολος Παπούλιας και Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Στις δηλώσεις τους αμφότεροι εξέφρασαν την αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, ενώ χαιρέτισαν την υπογραφή της συμφωνίας, αύριο στη Σόφια, για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε μεταξύ άλλων οτι η εγκάρδια φιλία αποτελεί σταθερή βάση ανάπτυξης, συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης όλων των λαών στα Βαλκάνια, επισημαίνοντας πως «χωρίς ειρήνη και ασφάλεια η ευρωπαϊκή ασφάλεια θα είναι κόλουρη».

Από την πλευρά του ο κ.Παρβάνοφ ευχαρίστησε τον έλληνα ομόλογό του για τη βοήθεια που πρόσφερε η Αθήνα στην πορεία της Βουλγαρίας προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., χαρακτήρισε την Ελλάδα βασικό οικονομικό εταίρο και επενδυτή στη χώρα του και εξέφρασε την ελπίδα οτι θα αποδώσει σύντομα η συνεργασία των δυο χωρών για τη διάνοιξη δυο συνοριακών διαβάσεων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Τέλος, ο κ. Παρβάνοφ προσκάλεσε τον κ. Παπούλια το Μάιο στη Βάρνα, σε βαλκανικό πολιτιστικό φόρουμ, πρόταση την οποία και αποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή