Το φαινόμενο Κριστιάνο Ρονάλντο

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 14:24
UPD:14:28
REUTERS/ANDREA COMAS
A- A A+

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου.

Από το 2011 μέχρι τώρα εναλάσσονταν στην κορυφή ο γκόλφερ, Τάϊγκερ Γουντς και ο πυγμάχος, Φλόιντ Μεϊγουέδερ, ωστόσο, με βάση το συγκεκριμένο έντυπο ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε και τους δύο κι έγινε ο πιο καλά αμειβόμενος αθλητής του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των μισθών, επιδομάτων και χορηγιών.

Όπως αναφέρει το Forbes, ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας και πρωταθλητής Ευρώπης το περασμένο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας, βάζει κάθε χρόνο στους λογαριασμούς του περίπου 80 εκ. ευρώ, αν και τον περασμένο Απρίλιο το «France Football» τον καθιστούσε κατά περίπου 13 εκ. ευρώ... φτωχότερο.

Η Nike, που έχει συμβόλαιο με τον Πορτογάλο έως το 2020, του δίνει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ ακολουθούν τα συμβόλαιο με Castrol (περίπου 6 εκατ.), Armani (1 εκ. μέχρι το 2019), Kentucky Fried Chicken (200.0000), τα ρολόγια Tag Heuer, η Emirates, τα προϊόντα wellness Herbalife, τα ποτά Soccerade, οι εταιρείες Pokerstars, Clear Shampoo, Konami για το Pro Evolution Soccer videogame (μέχρι το 2018), η Toyota, η Samsung και η πορτογαλική Banco Espirito Santo.

Ο άσος των «μερένγκες» είναι ένα πραγματικά παγκόσμιο φαινόμενο. Στην ιστορία μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί άλλος αθλητής, ηθοποιός ή τραγουδιστής, που να «πουλάει» όσο αυτός. Στο Facebook έχει 117 εκατομμύρια followers, άλλους 48 εκατομμύρια στο Twitter, ενώ έχει υπερβεί τους 81 εκ. στο Instagram.

Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι από τη στιγμή που θα επιλέξει να στείλει ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό θα μεταφερθεί αυτόματα και θα το διαβάσουν 250 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Forbes, ο Ρονάλντο προσελκύει 60% περισσότερο από κάθε άλλον αθλητή. 

Μια μελέτη του Hookit, που σημειώνεται από το Forbes, σχετικά με τις αξίες της χορηγίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει υπολογίσει ότι Κριστιάνο Ρονάλντο έχει δημιουργήσει για τη Nike κέρδη περίπου 36 εκ.δολάρια κατά τη διάρκεια του 2016. Και για όλους τους χορηγούς του Ρονάλντο έχει υπολογίσει την τιμή στα 175 εκ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις