Σύντομα Ιδρυτικός Νόμος για Φορέα Εθελοντισμού

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2005 19:16
UPD:19:59
A- A A+

Τη συνάντηση του Πρωθυπουργού και Υπουργού Πολιτισμού Κ. Καραμανλή με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Π. Τατούλη στο Μέγαρο Μαξίμου, απασχόλησε η κεφαλαιοποίηση της κληρονομιάς του εθελοντισμού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει σε σύντομο χρονικό διάστημα την ψήφιση από τη Βουλή σχετικού ιδρυτικού Νόμου για την υλοποίηση ενός φορέα που θα εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, ο οποίος θα χειρισθεί το εθελοντικό κίνημα στη χώρα μας και θα κινητοποιήσει όλες τις κοινωνικές ομάδες που επιθυμούν, μέσα από τη συμμετοχή τους, την κοινωνική προσφορά.

Μετά τη μελέτη αντίστοιχων φορέων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, επελέγη η δημιουργία ενός ευέλικτου οργάνου υπό την ευθύνη του δημοσιογράφου, Δ/ντικού στελέχους στα Μ.Μ.Ε. και Επισκέπτη Καθηγητή των Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Σ. Συρμόγλου που θα δραστηριοποιηθεί προς μια τέτοια κατεύθυνση, και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργείται για να υποκαταστήσει τις ανάλογες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της χώρας μας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Aντίδραση ΠΑΣΟΚ

«Ο Πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού με τον αρμόδιο υφυπουργό αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού των εθελοντών, που εργάστηκαν για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, με την ίδρυση φορέα! Με άλλα λόγια, περισσότερο κράτος προστίθεται στο ήδη υπάρχον. Αντί συγκεκριμένων πολιτικών, έχουμε ίδρυση κρατικών υπηρεσιών και επιτροπών. Ολα αυτά όμως δεν είναι ούτε καν υποκατάστατα πολιτικής, αλλά ζημιογόνα προϊόντα γραφειοκρατικών λογικών», σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Προτεινόμενα για εσάς