Στη «Βασίλισσα» έως το 2021 ο Ρονάλντο

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 15:33
UPD:16:31
REUTERS/SUSANA VERA

Περιχαρής ήταν και ο πρόεδρος των «μερένγκες», Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Ρονάλντο είπε: «Κριστιάνο, γίνεσαι ο διάδοχος των πλέον μυθικών μορφών του συλλόγου».

A- A A+

Το νέο του συμβόλαιο στη Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε το μεσημέρι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Κάτοικος» Μαδρίτης, τουλάχιστον, έως το 2021 θα παραμείνει ο αρχηγός της Εθνικής Πορτογαλίας, ο οποίος σήμερα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έβαλε την υπογραφή του στην επέκταση της συνεργασίας του με τους «μερένγκες», βάση της οποίας θα φορά την φανέλα της «βασίλισσας της Ευρώπης» έως το καλοκαίρι του 2021.

Όπως μετέδωσαν τα ισπανικά ΜΜΕ ο CR7 θα παραμείνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας και ως εκ τούτου, το νέο συμβόλαιο θα προβλέπει γενναία αύξηση σε σχέση με τα 17 εκ. ευρώ που εισέπραττε από το καλοκαίρι του 2013 όταν υπέγραψε το νέο του πενταετές συμβόλαιο (είχε διάρκεια μέχρι το 2018).

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κορυφαίος παίκτης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και όλους όσοι τον βοήθησαν να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, επισήμανε ότι το συμβόλαιο αυτό δεν θα είναι το τελευταίο στην καριέρα του. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Σίγουρα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για εμένα. Θα ξαναπώ αυτό που έχω επαναλάβει αρκετές φορές: Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια μοναδική στιγμή για την καριέρα μου. Ανανέωσα γι' άλλα 5 χρόνια, αλλά αυτό δεν θα είναι το τελευταίο μου συμβόλαιο. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα έγραφα ιστορία σε αυτό το club».

Περιχαρής ήταν και ο πρόεδρος των «μερένγκες», Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Ρονάλντο είπε: «Κριστιάνο, γίνεσαι ο διάδοχος των πλέον μυθικών μορφών του συλλόγου. Είσαι το σύμβολο του καλύτερου συλλόγου της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Είσαι ένας θρύλος, είσαι ο μεγαλύτερος σκόρερ της Ρεάλ. Είσαι ένας μοναδικός ποδοσφαιριστής. Είναι δίκαιο να έχεις μια τέταρτη Χρυσή Μπάλα μετά από τη φανταστική σεζόν που έκανες με τη Ρεάλ και την Εθνική Πορτογαλίας. Θα υπάρχει μια μέρα πριν και μετά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.»

Ο Ρονάλντο αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 94 εκ. ευρώ, ποσό που τότε αποτελούσε ρεκόρ στα χρονικά των μεταγραφών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Σε 359 αγώνες με τη φανέλα της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις έχει σκοράρει 371 φορές, με συνέπεια να γίνει ο αρχισκόρερ του συλλόγου. Στην επταετή πορεία του στο «Μπερναμπέου» έχει πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα (2012), δύο κύπελλα (2011, 2014), ένα supercopa (2012), δύο Champions League (2014, 2016), ένα Super Cup Ευρώπης (2014), ένα Μουντιάλ Συλλόγων (2014) και σε ατομικό επίπεδο τη «Χρυσή Μπάλα» του 2013 και του 2014.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις