Βουλγαρία: Πρόωρες βουλευτικές εάν η Κεντροδεξιά ηττηθεί στον β' γύρο των προεδρικών

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 15:06
UPD:15:08
REUTERS/STRINGER

Ο κ. Μπορίσοφ είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί, εάν η εκλεκτή του κόμματός του δεν ερχόταν πρώτη στην ψηφοφορία του α’ γύρου, όμως σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, είπε ότι θα το πράξει εάν η Τσατσεβα δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

A- A A+

Με πρόωρες βουλευτικές εκλογές προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, σε περίπτωση κατά την οποία στον β΄ γύρο των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της χώρας δεν επικρατήσει η υποψήφια της Κεντροδεξιάς.

Κατά την ψηφοφορία της Κυριακής, ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος και απόστρατος αξιωματικός της αεροπορίας Ρούμεν Ράντεφ συγκέντρωσε ποσοστό 25,78% των ψήφων, με δεύτερη την υποψήφια του κυβερνητικού κόμματος ΓΚΕΡΜΠ Τσέτσκα Τσάτσεβα, την οποία επέλεξε το 21,91% των ψηφοφόρων που προσήλθαν στην κάλπη.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος του συνασπισμού «Ενωμένοι πατριώτες» Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, με 15%. Ακολουθούν ο ανεξάρτητος επιχειρηματίας από τη Βάρνα Βεσελίν Μάρεσκι με 10,76%, ο υποστηριζόμενος από το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και πρώην πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι με 6,20% και ο υποψήφιος του Μεταρρυθμιστικού Μετώπου Τράιτσο Τράικοφ με 6,10%.

Ο κ. Μπορίσοφ είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί, εάν η εκλεκτή του κόμματός του δεν ερχόταν πρώτη στην ψηφοφορία του α’ γύρου, πλην όμως σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, είπε ότι θα το πράξει εάν η Τσατσεβα δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή