Συναντήσεις Βαληνάκη με πρέσβεις των χωρών-μελών της Ε.Ε.

Ενημερωτικές επαφές για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 15:31
A- A A+

Με τους διαπιστευμένους στην Αθήνα πρέσβεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθεί σήμερα στην πρεσβεία του Λουξεμβούργου, (το οποίο ασκεί την Προεδρία της Ε.Ε. κατά το τρέχον εξάμηνο) ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Βαληνάκης θα ενημερώσει τους πρέσβεις για τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το θέμα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ), καθώς και για τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα.

Ο κ. Βαληνάκης αναχωρεί αύριο για το Βερολίνο, το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών, Κλάους Σάριοτ, τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου, Νικολά Σμιτ, και το γενικό γραμματέα του Συμβουλίου και Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την ΚΕΠΠΑ, Χαβιέ Σολάνα, τους οποίους θα ενημερώσει για τις ελληνικές θέσεις για το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ). Θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με την διεύρυνση της Ε.Ε..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή