Κωνσταντινούπολη: Δακρυγόνα σε διαδήλωση υπέρ της Cumhuriyet

Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2016 16:43
UPD:21:43
EPA/TOLGA BOZOGLU

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συγκεντρωμένοι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας, πολλά στελέχη της οποίας έχουν συλληφθεί

A- A A+

Να διαλύσει μια διαδήλωση υπέρ της εφημερίδας Cumhuriyet στην Κωνσταντινούπολη επιχείρησε η τουρκική αστυνομία το απόγευμα του Σαββάτου, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και νερό με πίεση.

EURONEWS

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συγκεντρωμένοι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας, πολλά στελέχη της οποίας έχουν συλληφθεί.

EURONEWS

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τις τελευταίες ώρες και τους ηγέτες του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ενώ υπό κράτηση έχουν τεθεί και άλλα στελέχη του ίδιου κόμματος.

Διαδηλώσεις Κούρδων κατά Ερντογάν σε Γερμανία και Γαλλία

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Παρίσι και την Κολωνία, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη στην Τουρκία της ηγεσίας και των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και καταγγέλλοντας παράλληλα τη «σιωπή» της Ευρώπης.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ του Παρισιού και πραγματοποίησαν πορεία προς την Πλατεία του Σατλέ κρατώντας πανό που έγραφαν «Σταματήστε τον Ερντογάν, κάτω τα χέρια από τους βουλευτές μας» και «Η Τουρκία βομβαρδίζει, η Ευρώπη παραμένει σιωπηλή».

Στην Κολωνία, η διαδήλωση συγκέντρωσε περίπου 6.500 άτομα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών και πορτρέτα των στελεχών του HDP.

Naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή