Ανοίγει ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας-Μαυροβουνίου

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 16:31
UPD:18:15
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ‘Εκθεση Σκοπιμότητας στην οποία αποτιμάται η ετοιμότητα της Σερβίας-Μαυροβούνιο να διαπραγματευτεί μια Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την ΕΕ , αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων.

«Η Έκθεση Σκοπιμότητας (Feasibility Study) συμπεραίνει ότι η Σερβία-Μαυροβούνιο είναι επαρκώς προετοιμασμένη να διαπραγματευθεί μια Συμφωνία Σταθεροποίησης Σύνδεσης. Η Επιτροπή συστήνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ωστόσο για να προχωρήσει μέσα από τα διάφορα στάδια της διαδικασίας, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η Σερβία-Μαυροβούνιο πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνει της συνεργασία της με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, μέχρι την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεών της», δήλωσε ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε., Όλι Ρεν.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι η σημερινή εξέλιξη σημαίνει την αρχή της ευρωπαϊκής πορείας της βαλκανικής χώρας, ενώ εξήρε τη μέχρι τώρα συνεργασία της Σερβίας-Μαυροβουνίου με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή