Γερμανία προς Βρετανία: Μην καθυστερείτε το Brexit

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 15:43
UPD:16:00
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι συνομιλίες θα αρχίσουν σύντομα, μολονότι το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της συμμετοχής του βρετανικού κοινοβουλίου στη διαδικασία. Περαιτέρω καθυστερήσεις δεν συμφέρουν κανέναν», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

A- A A+

Να μην καθυστερήσει την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Brexit κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, μετά την απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου Αγγλίας - Ουαλίας που περιπλέκει την υπόθεση.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι συνομιλίες θα αρχίσουν σύντομα, μολονότι το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της συμμετοχής του βρετανικού κοινοβουλίου στη διαδικασία. Περαιτέρω καθυστερήσεις δεν συμφέρουν κανέναν», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον, στο Βερολίνο.

Ο κ. Τζόνσον εκτίμησε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν πρόκειται να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit, ενώ ανέφερε ότι η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αποβεί κέρδος και για τις δύο πλευρές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή