Παπανδρέου: Φαίνεται προβληματική η πρόταση Νίμιτς

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 21:41
A- A A+

Η πρόταση Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ δεν φαίνεται να έχει τα εχέγγυα για μια αξιοπρεπή λύση του προβλήματος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο, και ανέφερε πως η επιστολή που παρέλαβε έχει αρκετά σημεία, για τα οποία δεν τον ενημέρωσε ο κ. Μολυβιάτης.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε τρία λάθη της κυβέρνησης στο Σκοπιανό: ότι ανακοίνωσε την αποδοχή της συμφωνίας πακέτο, ότι δεν ενημέρωσε από την αρχή τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ότι περιέλαβε και το Κόσοβο στο όλο πακέτο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για λανθασμένους χειρισμούς του θέματος της επιστολής Νίμιτς, που βάζουν τη χώρα σε δυσμενέστερη θέση, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν επί θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε ανάλογο κείμενο συμφωνίας, ανέφερε ότι παρά τις πιέσεις βρέθηκε η καλύτερη δυνατή πρόταση στο όνομα «Gornja Makedonija».

Τέλος, τόνισε ότι συναίνεση που ζητά η κυβέρνηση δεν επιτυγχάνεται όταν δεν υπάρχει η απαραίτητη αξιοπιστία, η ενημέρωση και η βούληση για διαβούλευση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή