«Βαβέλ» στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 18:03
UPD:18:22
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με αντιπαράθεση αλλά σε εμφανώς χαμηλότερους τόνους από ό,τι νωρίτερα συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νέο τηλεοπτικό τοπίο. 

A- A A+

Με αντιπαράθεση αλλά σε εμφανώς χαμηλότερους τόνους από ό,τι νωρίτερα συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τις τρεις τροπολογίες που έχει καταθέσει ή έχει κάνει αποδεκτές ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Οι τροπολογίες ορίζουν ότι:

  • αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες έως την δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το άρθρο 2Α που αναστέλλεται αφορά τον καθορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών και την διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από την Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
  • ο καθορισμός του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ (αντί για αιτιολογημένη γνώμη). Ξεκαθαρίζεται ότι η γνώμη του ΕΣΡ θα δεσμεύει και το αποφασίζον όργανο , εν προκειμένω τον υπουργό στον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
  • το τίμημα για τις άδειες θα ορίζεται με σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

Τις τροπολογίες στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Με την τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α διαφωνούν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, όμως το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται θετικό για τις άλλες δύο τροπολογίες.

Επιφύλαξη έχει δηλώσει η Ένωση Κεντρώων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή