Κούρδοι της Συρίας: Θα ηγηθούμε στη μάχη για τη Ράκα, εκτός η Τουρκία

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 14:43
UPD:14:46
REUTERS/RODI SAID

Στις SDF ηγούνται οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μαζί με τμήματα των Σύρων ανταρτών που έχουν ρίξει το βάρος τους στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα τη μάχη ενάντια στο καθεστώς Άσαντ.

A- A A+

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι της Συρίας, ανακοίνωσαν ότι θα ηγηθούν της εκστρατείας για την εκδίωξη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την «πρωτεύουσά» της, Ράκα, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στην επιχείρηση.

«Θα υπάρξει μια εκστρατεία υπό τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την απελευθέρωση της Ράκα», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού ο οποίος υποστηρίζεται τόσο από τη Ρωσία, όσο και από τις ΗΠΑ Τάλαλ Σίλο.

«Το ζήτημα της συμμετοχής της Τουρκίας έχει διευθετηθεί», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει τουρκική συμμετοχή».

Στις SDF ηγούνται οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μαζί με τμήματα των Σύρων ανταρτών που έχουν ρίξει το βάρος τους στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα τη μάχη ενάντια στο καθεστώς Άσαντ. Οι SDF μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις συνεργάζονται με τον στρατό του συριακού καθεστώτος.

Ο τουρκικός στρατός και συμμαχικές του ομάδες Σύρων ανταρτών (Ελεύθερος Συριακός Στρατός - FSA) ενεπλάκησαν σε μάχες την προηγούμενη εβδομάδα με τις SDF στη βορειοδυτική Συρία, όπου και οι δύο πλευρές επιθυμούν να πάρουν εδάφη από τον κοινό τους εχθρό, το Ισλαμικό Κράτος.

Η Άγκυρα ενοχλείται από τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζουν στο εσωτερικό του SDF οι Κούρδοι των YPG, καθώς η Τουρκία τους θεωρεί παρακλάδι του PKK.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή