Δριμεία αντιπαράθεση Παυλόπουλου - Πάγκαλου με αφορμή τα ελληνοτουρκικά

Θ. Πάγκαλος : «Ο υπουργός Εξωτερικών θα έπρεπε να αποχωρήσει από τις συνομιλίες στην ¶γκυρα»
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005 15:39
UPD:17:48
A- A A+

Στη σκιά της έντασης εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης συναντήθηκε σήμερα στην ¶γκυρα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα ο κ. Μολυβιάτης είχε συνάντηση με τον γ.γ. του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Γιγίτ Αλμπογκάν, ενώ το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Σεζέρ. Στη συνέχεια ο κ. Μολυβιάτης θα επισκεφθεί στο Φανάρι τον Οικουμενικό Πατριαρχη Βαρθολομαίο.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης θα έπρεπε για συμβολικούς λόγους να αποχωρήσει από τις συνομιλίες στην ¶γκυρα και να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τουρκικά μέσα, ώστε η διεθνής κοινή γνώμη να μάθει την αλήθεια για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη συζήτησης της διμερούς συμφωνίας για τη σύσταση μικτής ελληνοτουρκικής μονάδας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

Ακολούθησε έντοντη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Πάγκαλου και του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος επισήμανε πως όλοι γνωρίζουν ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα με την τουρκική προκλητικότητα, οφείλονται σε αβελτηρίες του παρελθόντος. «Η κυβέρνηση διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος και δεν έχει να απολογείται για τα απόνερα των Ιμίων» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

«Τα περί αποχωρήσεων από συνομιλίες, δεν τα είδα στο παρελθόν για να μη μιλήσω για την πολιτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σήμερα, όταν υπουργός Εξωτερικών στην Τουρκία ήταν ο Ισμαήλ Τζεμ», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Ζητώ από την αγέρωχο και πατριωτική σας κυβέρνηση να επισημάνει στην αμερικανική κυβέρνηση την ανησυχία της», αντέτεινε ο κ. Πάγκαλος.

«Η προκλητικότητα της Τουρκίας αποτελεί κρατούμενο για ότι θα συμβεί στο μέλλον και θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα διεθνή φόρα και στην Ε.Ε.». «Η Τουρκία δίνει εξετάσεις και η Ελλάδα που ανήκει στην Ε.Ε. είναι ο εξεταστής», ανταπάντησε ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά τους χειρισμούς του ΠΑΣΟΚ τη νύχτα των Ιμίων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή