Παπανδρέου: Φθάσαμε να συζητάμε αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «Μακεδονία»

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005 16:57
UPD:17:06
A- A A+

«Το θέμα δεν είναι η επιστολή. Η ουσία είναι ότι -απορεί κανείς- εκεί που συζητούσαμε σε διεθνές επίπεδο την ονομασία της γείτονας χώρας, της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, τώρα βρισκόμαστε σε μια θέση να συζητάμε το αν εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο "Μακεδονία". Νομίζω, αυτό τα λέει όλα».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την προσέλευσή του στην οικία του νορβηγού πρέσβη, κληθείς να σχολιάσει την επιστολή Καραμανλή προς τον αμερικανό πρόεδρο και άλλους ευρωπαίους ηγέτες για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Ως προς τη διεθνή συμπεριφορά της Τουρκίας, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της Αγκυρας στο Ελσίνκι, «οι χειρισμοί της κυβέρνησης τον Δεκέμβριο ήσαν τέτοιοι που δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις». Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου στη Βουλή ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει από τις συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρκέστηκε να δηλώσει ότι «μια πιο εμφανής αντίδραση (του κ.Μολυβιάτη) θα ήταν ουσιαστικότερη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή