Σε θάνατο καταδικάστηκε ισλαμιστής για 10 φόνους στο Καζακστάν

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 12:06
UPD:12:13
REUTERS/ROBERT GALBRAITH

Οι αρχές του Καζακστάν είχαν χαρακτηρίσει την επίθεση του Ρουσλάν Κουλεκμπάγεφ ισλαμιστική. Μάλιστα ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ είχε δηλώσει ότι επρόκειτο περί τρομοκρατικής ενέργειας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Δικαστήριο του Καζακστάν καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών έναν άνδρα που σκότωσε 10 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αστυνομικούς, στην Άλμα Άτα τον Ιούλιο, προκειμένου να εκδικηθεί, όπως ανέφερε, για λογαριασμό των μουσουλμάνων αδελφών του.

Οι αρχές του Καζακστάν είχαν χαρακτηρίσει την επίθεση του Ρουσλάν Κουλεκμπάγεφ ισλαμιστική. Μάλιστα ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ είχε δηλώσει ότι επρόκειτο περί τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο ίδιος ο Κουλεκμπάγεφ, 26 ετών, παραδέχθηκε στη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών δίκη του ότι σκότωσε 10 ανθρώπους, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν αστυνομικοί και οι δύο πολίτες.

Στις 18 Ιουλίου ο δράστης επιτέθηκε με αυτόματο όπλο εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας στο Αλμάτι. Εξάλλου ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε σκοτώσει και μια ιερόδουλη, διότι θεώρησε αμαρτωλό το επάγγελμά της.

Αφού συνελήφθη, ο Κουλεκμπάγεφ δήλωσε ότι προχώρησε στην πράξη του αυτή εξαιτίας των «θρησκευτικών του πεποιθήσεων», λέγοντας ότι ήθελε να εκδικηθεί για «τους μουσουλμάνους αδελφούς του». Ο ίδιος εξήγησε ότι αρχικά σχεδίαζε να επιτεθεί εναντίον δικαστών και της εισαγγελίας, προτού αποφασίσει να σκοτώσει αστυνομικούς.

Πηγές: ΑΜΠΕ- AFP- AP- Reuters- Sputnik

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή