ΕΣΡ: Σύγκληση νέας Διάσκεψης Προέδρων

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 23:36
UPD:01/11/2016 00:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Να συνεχιστεί η προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ ζήτησε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι στη Διάσκεψη Προέδρων της Δευτέρας «έγιναν σημαντικά βήματα».

 

A- A A+

Να συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της κυβέρνησης, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά από την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων, το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Με δεδομένη την πλειοψηφία που διαμορφώθηκε, όπως επεσήμαναν οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, αποφασίστηκε να μην επισπευσθεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών, αλλά να συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων, με την ίδια πρόταση για τα πρόσωπα.

Η νέα Διάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, κατά τις ίδιες πηγές.

Μαξίμου: Η Ν.Δ. υποχρεώνεται να αναλάβει τις ευθύνες της

Λίγο νωρίτερα, στον απόηχο της νέας άκαρπης διάσκεψης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν ότι «η ευρεία πλειοψηφία στην διάσκεψη των Προέδρων, υποχρεώνει την Ν.Δ. να αναλάβει τις ευθύνες της».

Το Μέγαρο Μαξίμου σημείωνε ότι «για πρώτη φορά, σήμερα, μετά από πέντε συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ευρεία πλειοψηφία, πολύ κοντά στην συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5».

Όπως εκτιμά η κυβέρνηση, «διαμορφώνονται, έτσι, ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση».

«Η νέα αυτή πραγματικότητα υποχρεώνει την ηγεσία της Ν.Δ., να μετακινηθεί, επιτέλους, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, από την ανοιχτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης», κατέληγε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ν. Παππάς: Έγιναν σημαντικά βήματα στη Διάσκεψη Προέδρων

Να συνεχιστεί η προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ ζήτησε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι στη Διάσκεψη Προέδρων της Δευτέρας «έγιναν σημαντικά βήματα».

Ο κ. Παππάς κάλεσε τη Ν.Δ. να πάει από το «παρών» στο «ναι», με ανάρτησή του στο Twitter.

«Τα κόμματα του ναι στη σημερινή διάσκεψη προέδρων είναι αυτά που ψήφισαν όλα ή πολλά από τα άρθρα του ν.4339», σχολίασε επίσης ο υπουργός Επικρατείας.

Ρ. Σβίγκου: Υπονομεύει τους θεσμούς για να υπηρετήσει τη διαπλοκή η Ν.Δ.

Προσχηματικές δικαιολογίες καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, στον απόηχο της άκαρπης Διάσκεψης Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σε ανάρτησή της στο Twitter αργά το βράδυ της Δευτέρας, η κ. Σβίγκου χαρακτήρισε «απομονωμένη τη Ν.Δ.», κατηγορώντας την πως «υπονομεύει τους θεσμούς για να υπηρετήσει τη διαπλοκή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή