Το ταχύτερο ντίζελ SUV

Η πολυτελής Bentayga υπόσχεται αυτονομία για 1.000 χλμ.
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 10:07
UPD:10:08
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Aσφαλώς και αποτελεί είδηση το γεγονός ότι το πολυτελές SUV βγαίνει και πετρελαιοκίνητο, αλλά ακόμη μεγαλύτερη είδηση είναι πως πρόκειται για την πρώτη Bentley που δεν καίει βενζίνη στη θρυλική ιστορία της βρετανικής μάρκας (έστω υπό… γερμανικό έλεγχο). Και μπορεί, βέβαια, να μη δόθηκαν στοιχεία κατανάλωσης -ποιος ρωτά σε αυτά τα επίπεδα κόστους- αλλά το ότι ένας 32βάλβιδος V8 κινητήρας 4.0l νέας γενιάς σε συνδυασμό με 8τάχυτο ZF αυτόματο κιβώτιο και τρεις υπερσυμπιεστές αποδίδει 435 ίππους και θηριώδη ροπή 900 Nm, καθιστώντας την Bentayga το παγκοσμίως ταχύτερο ντίζελ SUV με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 4,8 δευτ. και τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα με εκπομπές CO2 210 γμ/χλμ., είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Ας είναι καλά η «μαμά» VW που κάνει τα πράγματα πιο «γήινα» (τρόπος του λέγειν), εξασφαλίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις, πολιτισμένη λειτουργία και αυτονομία (1.000 χλμ. υπό κανονικές συνθήκες). Η απόσταση από το Λονδίνο μέχρι το Βερμπιέ της Ελβετίας, το Μπορντό στη Γαλλία ή τα Χάιλαντς της Σκωτίας καλύπτεται, λένε, με ένα μόνο ρεζερβουάρ καυσίμου!

Στο εσωτερικό, η Bentayga Diesel διατηρεί τα καινοτόμα στοιχεία, τις προηγμένες τεχνολογίες και τη χειροποίητη πολυτέλεια της Bentley Bentayga. Το cockpit της Bentayga θέτει νέα πρότυπα πολυτέλειας και κατασκευαστικής ακρίβειας με ένα άψογο «πάντρεμα» ξύλινων επενδύσεων και μεταλλικών στοιχείων. Τα χειροποίητα φινιρίσματα -συμπεριλαμβανομένου του νέου Liquid Amber που λανσάρεται με την Bentayga Diesel- συνθέτουν αισθητικά καθαρές και κομψές επιφάνειες σε όλη την καμπίνα.

Η Bentayga διατίθεται με ένα πολυτελές, ενσωματωμένο μίνι μπαρ Mulliner Hamper Set, που αποτελείται από ψυγείο, αποκλειστικά σερβίτσια από ακριβή πορσελάνη (Linley China) και κρυστάλλινα ποτήρια, αλλά και αποθηκευτικό χώρο για ξηρές τροφές (σνακ και ξηρούς καρπούς). Το πλεονέκτημα είναι ότι τμήματα του μίνι μπαρ αφαιρούνται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν καθίσματα, ιδανικό για ένα πικνίκ στην ύπαιθρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να παραγγείλουν ένα εξατομικευμένο μηχανικό ρολόι Mulliner Tourbillon της Breitling, από μασίφ χρυσό (οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ροζ χρυσό και λευκόχρυσο), με πλάκα από μάργαρο ή μαύρο έβενο και διακοσμημένο με οκτώ διαμαντένιους δείκτες. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής οκτώ ιντσών της Bentayga διαθέτει κορυφαία τεχνολογία πλοήγησης, σκληρό δίσκο 60GB και επιλογή από 30 γλώσσες, τρία διαφορετικά ηχοσυστήματα και αφαιρούμενη συσκευή 10.2’’ Android με 4G, WiFi και Bluetooth πίσω. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή