Ν. Αναστασιάδης: Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 22:41
UPD:22:54
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης

A- A A+

«Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα» ήταν το μήνυμα που απέστειλε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας το ζήτημα της διπλής ώρας στο νησί, καθώς οι ελεύθερες περιοχές πέρασαν στη χειμερινή, ενώ οι κατεχόμενες διατηρούν τη θερινή.

Η διπλή ώρα, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα χρονικά της Κύπρου, οφείλεται στο γεγονός ότι η λεγόμενη «κυβέρνηση» στις κατεχόμενες περιοχές αποφάσισε να ακολουθήσει την Τουρκία και να διατηρήσει τη θερινή ώρα, η οποία, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, επίσης για πρώτη φορά δεν ακολούθησε την ευρωπαϊκή πρακτική.

Ανάλογη ανάρτηση έκανε και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, γράφοντας: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μάς ενώνει η ελπίδα. Αλλά καιρός είναι επιτέλους να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα». Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού έγραψε επίσης στο Twitter: «Μια πατρίδα, ένας λαός. Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα».

Χωρίς κοινή γραμμή για το εδαφικό το Εθνικό Συμβούλιο

Χωρίς κατάληξη σε κοινή γραμμή για τον τρόπο που θα κινηθεί ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης στη συζήτηση επί του εδαφικού που θα γίνει από τις 7-11 Νοεμβρίου, στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, έληξε σήμερα η πολύωρη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Συμφωνήθηκε επίσης να μην μεταβούν οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελβετία.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως «ως ΔΗΣΥ μάς απασχολεί και ο κίνδυνος της μη λύσης και διερωτόμαστε, με άλυτο το Κυπριακό, πόσοι Τούρκοι στρατιώτες θα αποχωρήσουν, πώς θα τερματιστούν οι εγγυήσεις, πόσο κομμάτι κατεχόμενης γης θα επιστραφεί και πόσοι πρόσφυγες θα πάνε στα σπίτια τους». Αναφέροντας ότι πέντε από τα οκτώ κοινοβουλευτικά κόμματα διαφωνούν με τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ο κύριος Νεοφύτου υποστήριξε ότι οι πολιτικές συνθήκες στον τόπο πρέπει να αντιμετωπιστούν με πραγματισμό.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε καθοριστική για την παραπέρα πορεία του Κυπριακού τη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακκιντζί στην Ελβετία. «Από το αποτέλεσμα της συνάντησης είτε θα δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στις διαπραγματεύσεις είτε θα οδηγηθούμε σε ναυάγιο», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή