Συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου

Με επιστολή του στην πρόεδρο της Βουλής
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2005 16:33
A- A A+

Τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, για τον προσανατολισμό και τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής, ζήτησε σήμερα με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Κυρία Πρόεδρε,

Εισερχόμεθα σε περίοδο εξελίξεων που αφορούν την ειρήνη, την ασφάλεια, τη συνεργασία των λαών και την ευρωπαϊκή προοπτική των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας επηρεάζει τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μετά την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεχισθούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, που θα επιτρέπει σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους να συμμετέχουν από κοινού στην κοινή πορεία των λαών της Ευρώπης.

Σ' αυτές τις εξελίξεις, η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 μέχρι σήμερα είναι προφανής η απουσία ενεργούς εξωτερικής πολιτικής της Χώρας. Η πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων που αφορούσε τη «δέσμη ιδεών» Νίμιτς, απεδείχθη ελλιπής και αποσπασματική.

Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να έχει την ευκαιρία της πλήρους ενημέρωσης. Για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ ζητά τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής για τον προσανατολισμό και τις προτεραιότητες της Εξωτερικής πολιτικής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή