Ο Βύρων Πολύδωρας το πρόσωπο - έκπληξη για το ΕΣΡ

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016 12:16
UPD:12:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται από τις 12.00 το μεσημέρι ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος αποτελεί το πρόσωπο - έκπληξη της κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου επικοινώνησε με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, πριν από την κυβερνητική σύσκεψη της Πέμπτης και ο ίδιος δήλωσε «πρόθυμος να συμβάλει στην επίλυση σημαντικών εθνικών θεμάτων».

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι ο προτεινόμενος πρόεδρος αποτελεί ένα «πρόσωπο - έκπληξη, ευρύτερης αποδοχής που δεν μπορεί να απορρίψει εύκολα η Ν.Δ.». Μάλιστα, στέλεχος του Μαξίμου χαρακτήριζε το συγκεκριμένο πρόσωπο ως «ιστορικό στέλεχος, με περγαμηνές αγώνων ενάντια στη διαπλοκή».

Το σκεπτικό του Μαξίμου είναι πως «η συγκρότηση ΕΣΡ είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της Ν.Δ. να συμβάλει στη συγκρότησή του, αποτελεί θεσμική παρεκτροπή, ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ.

»Όσοι επιμείνουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου. Τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των προέδρων της Δευτέρας, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου, το οποίο η Ν.Δ. δύσκολα θα μπορούσε ένα απορρίψει.

»Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της Ν.Δ. είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή