Euroleague: Με «αέρα» Πασκουάλ ο Παναθηναϊκός 70-59 τον Ερυθρό Αστέρα

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 22:56
UPD:23:09
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Τη δεύτερη συνεχή νίκη και συνολικά τρίτη σε τέσσερις αγώνες σημείωσε ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, που επικράτησε πιο άνετα από όσο δείχνει η διαφορά των 11 πόντων (70-59) του Ερυθρού Αστέρα, ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ καταχειροκροτήθηκε στην πρώτη παρουσία του στο ΟΑΚΑ ως προπονητής των «πρασίνων».

Οι γηπεδούχοι έρχονταν με κεκτημένη ταχύτητα μετά τη νίκη στη Γερμανία επί της Μπάμπεργκ την περασμένη Τρίτη και η άριστη ψυχολογία τους αποτυπώθηκε στο παρκέ του Ολυμπιακού Σταδίου, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στιους 23 πόντους (41-18, 52-29) κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Κομβικό σημείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης αποτέλεσαν τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, όταν το +9 (23-14) του πρώτου δεκάλεπτου έγινε εν ριπή οφθαλμού +20 (34-14) στο 12΄50΄΄ και το παιχνίδι πήρε πια δρόμο χωρίς γυρισμό για τους Σέρβους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ εύστοχος στο πρώτο ημίχρονο και αυτό βοήθησε πολύ στη συντήρηση της διαφοράς και τη διατήρηση του καθαρού μυαλού, αφού απουσίαζε το άγχος. Χαρακτηριστικό τούτου είναι ότι η λήξη του α΄ δεκάλεπτου βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν σουτάρει 9/9 δίποντα.

Εξ αυτών 3/3 είχε ο Τζέιμς Γκιστ, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 7/7 και συνολικά 17 πόντους, ενώ πολύ κοντά του σε απόδοση ήταν ο Νικ Καλάθης, που οργάνωσε πολύ καλά, πίεσε πολύ την μπάλα, έκανε κλεψίματα και η στατιστική του κατέγραψε 16 πόντους,6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις