Ν.Δ.: Πρώτα η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, μετά η Διάσκεψη

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 18:13
UPD:18:40
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η πρόταση του κόμματος «καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό».

A- A A+

Την ανάγκη άμεσης επαναφοράς στο ΕΣΡ των «συνταγματικά κατοχυρωμένων αρμοδιοτήτων του» υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζει πως η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Όπως επισημαίνει, είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός, να διασφαλισθεί, δηλαδή, ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση και την εποπτεία των καναλιών στο ΕΣΡ.

Τονίζει πως «όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση ενός ΕΣΡ με το κύρος που αρμόζει στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα».

Στην ανάγκη επαναφοράς των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας την άμεση κατάθεση πρότασης νόμου για την αντιμετώπιση του «τραγικού αδιεξόδου που δημιουργήθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο». 

Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η πρόταση του κόμματος «καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό».

«Η υιοθέτηση της πρότασής μας, σε συνδυασμό με τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμφισβήτητου κύρους, θα βάλει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα για την οποία όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν τις δίκες τους ευθύνες» πρόσθεσε. 

Και ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης έστειλε μήνυμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσέλθει στον διάλογο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ μόλις επιστρέψουν στο Συμβούλιο οι αρμοδιότητες που αφαίρεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 Fm» πρόσθεσε ότι ήταν αρκετά σαφές ότι το ζήτημα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στη Γενική Γραμματεία ήταν σε ευθεία σύγκρουση με τις συνταγματικές πρόνοιες.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ερωτηθείς το πρωί για τη στάση της Ν.Δ. από εδώ και πέρα, είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξει με ένα καλόπιστο πνεύμα να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. 

«Εμείς θα έχουμε εποικοδομητική στάση, θα καταθέσουμε πρόταση νόμου σε αρμονία με το σκεπτικό της απόφαση του ΣτΕ ... Θέλουμε να προχωρήσει η αδειοδότηση, να ξεπεραστεί το αδιέξοδο» σημείωσε, μιλώντας στον Real FM και πρόσθεσε: «Λέμε στην κυβέρνηση να χαμηλώσει τους τόνους και να καθίσει να συζητήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή