Στις 3-4 Νοεμβρίου η Ευρω-Αραβική Σύνοδος

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 12:02
UPD:15:39
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ την πρωτοβουλία στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής.

A- A A+

Στις 3 και 4 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Ευρω-Αραβική Σύνοδος, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με στόχο τη διεύρυνση του διαλόγου ανάμεσα στην Ε.Ε. και τον αραβικό κόσμο και την ανάδειξη των ευκαιριών συνεργασίας.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ την πρωτοβουλία στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής.

Θεματικά, το συνέδριο θα κινηθεί κυρίως σε δύο διαστάσεις: την οικονομική, επικεντρώνοντας σε επενδύσεις, ενέργεια, υποδομές, εμπόριο, αλλά και την πολιτική, όπου θα θιγούν ζητήματα ασφάλειας, μετανάστευσης και πολιτικής σταθερότητας.

Στους πλέον των 40 επιβεβαιωμένους ομιλητές του συνεδρίου συγκαταλέγονται: ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ταμάμ Σαέμπ Σαλάμ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιορδανίας. Τζαουάντ Ανάνι, η υπουργός Οικονομίας της Παλαιστίνης, Αμπήρ Όντε, η υπουργός Επενδύσεων της Αιγύπτου, Ντάλια Κόρσιντ, κ.ο.κ.

Εκτός από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ακόμα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντούρα κ.ο.κ.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή