Πλήρης κάλυψη στον υπ. Εξωτερικών από τον Κ. Καραμανλή

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 16:36
UPD:16:38
A- A A+

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη για τη στάση που τήρησε κατά την πρόσφατη κρίση στα Ίμια, προσέφερε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το Ευρωσύνταγμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών χειρίστηκε το θέμα με σύνεση και επιτυχία, σημείσε ο κ. Καραμανλής, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αποφεύγονται κουβέντες του τύπου «έπρεπε να σηκωθεί να φύγει ο Υπουργός Εξωτερικών».

«Αυτές οι κουβέντες δείχνουν ανεύθυνη αντίληψη και πάντως σίγουρα ζημιώνουν την πορεία των εθνικών θεμάτων, που όλοι ξέρουμε ότι έχουν πολλές και ευαίσθητες πλευρές, ότι είναι πολυσύνθετα, ότι δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη, με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού, και χρειάζεται τη διαχρονική συμπαράσταση όλων μας -κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων- διαχρονικά», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. «Είναι κατανοητό να υπάρχει κριτική», πρόσθεσε, «αλλά και η κριτική αυτή πρέπει να γίνεται με γνώμονα το πόσο εποικοδομητική και γόνιμη είναι και όχι τις ανάγκες της αντιπολίτευσης».

Δεν βοηθούν την Τουρκία δραστηριότητες και γεγονότα που προκαλούν ένταση, είπε ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε: «Η δική μας πολιτική δεν διαμορφώνεται με τη σκέψη στην εσωτερική κατανάλωση. Διαμορφώνεται με γνώμονα την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη, την πρόοδο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή