Γ. Βρούτσης: Εκρηκτικό μίγμα για την οικονομία η αύξηση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 13:37
UPD:13:38
SOOC/Nick Paleologos
A- A A+

Αδυναμία της «πολυδιαφημισμένης από την κυβέρνηση» ρύθμισης των 100 δόσεων να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εντοπίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο βουλευτής προειδοποιεί για εκρητικό μίγμα για την κοινωνία και την οικονομία που δημιουργείται από τη συνεχή αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, σε συνδυασμό με την απένταξη των οφειλετών από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση τα στοιχεία της τρίτης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του ΚΕΑΟ έτους 2016 αποτυπώνουν τις αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο της διευθέτησης των ληξιπροθέσμων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον βουλευτή:

  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εδώ και 21 μήνες τώρα, “τραβούν” συνεχώς την ανηφόρα. Παρατηρεί πως αυτό συμβαίνει πριν την εφαρμογή των «εξοντωτικών εισφορών» σε επιχειρήσεις, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους και αγρότες. 
  • Αποκαλυπτικά, επίσης, είναι και τα «ευρήματα» της Έκθεσης, σχετικά με τα στοιχεία των ρυθμίσεων (ενεργές, ολοκληρωμένες, απωλεσθείσες) για τους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στο Κ.Ε.Α.Ο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι από τους συνολικά 75.551 οφειλέτες, που εντάχθηκαν στο Ν.4321/2015, με οφειλές ύψους 3,2 διδ. ευρώ, οι 37.851 με οφειλές ύψους 1,75 δις ευρώ απεντάχθηκαν! Δηλαδή, πάνω από το 50% των οφειλετών που συμμετείχαν, απώλεσαν τη ρύθμιση για τις «100 δόσεις». Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός, ότι άλλες ήταν αρχικά οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση. Στη συνέχεια, αυτές μεταβλήθηκαν επί το δυσμενέστερο από το ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να ανταποκριθούν και να απωλέσουν τη ρύθμιση δεκάδες χιλιάδες.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή